Συγχαίρουμε τη μαθήτρια του σχολείου μας Μαρία-Τριανταφυλλιά Καθάριου, η οποία συμμετείχε στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και επελέγη μεταξύ των πέντε (5) μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το ΕΚΝΕ στην ερχόμενη 97η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα στο Κόρτραϊκ (Kortrijk) του Βελγίου.

Η 43η Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις15-18 Απριλίου 2022 στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι, είχε ως θεματική: “Ένας για όλους, όλοι για έναν: Διαμορφώνοντας την Ευρώπη του αύριο μέσω της συνηγορίας των νέων”.

Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν η γνωριμία των νέων με σύγχρονα Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε ομάδες και επιτροπές όπου ασχολήθηκαν με συγκεκριμένα ζητήματα και εξέφρασαν ελεύθερα τις απόψεις τους, βιώνοντας μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

«Η συμμετοχή μου στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος ήταν σίγουρα από τις πιο όμορφες εμπειρίες της φετινής σχολικής χρονιάς.

Από τα πρώτα παιχνίδια και τις φιλοσοφικές συζητήσεις μέχρι την εργασία στις επιτροπές και τη Γενική Ολομέλεια, κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή.

Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον κατάφερα να αναπτύξω τις επικοινωνιακές και ηγετικές μου ικανότητες και να εκτιμήσω την ομαδική συνεργασία. Έμαθα για τα πολιτικά όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενημερώθηκα για προβλήματα τα οποία μαστίζουν τον ευρωπαϊκό χώρο.

Κατάφερα, έστω για λίγες μέρες, να γίνω και εγώ μια εν δυνάμει ευρωβουλευτής και να συμμετάσχω σε πολιτικά δρώμενα!

Νιώθω, λοιπόν, ενθουσιασμένη και ευγνώμων που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και το ΕΚΝΕ στην ερχόμενη 97η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων».

(Μαρία-Τριανταφυλλιά Καθάριου)