Την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 η ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» που δημιούργησε το ψηφιακό έργο «Τα Τραγούδια του ‘21» (https://www.thinglink.com/scene/1420522754653814786) συμμετείχε στο 10ο Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Η ομάδα του Γυμνασίου Αμαρουσίου παρουσίασε τον ψηφιακό χάρτη με τα δημοτικά τραγούδια του ’21 σε συμμαθητές μας και καθηγητές από την Αττική ενώ είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε για μία ώρα τις παρουσιάσεις ψηφιακών έργων συμμαθητών μας.

Ήταν μία σημαντική εμπειρία αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε ζωντανά σε ένα θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον τη δουλειά μας εκπροσωπώντας το σχολείο μας, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθήσαμε και αντίστοιχες εργασίες συμμαθητών μας. Ανυπομονούμε για τη συμμετοχή μας στο επόμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που μας παρείχαν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την προβολή που συνόδευσε την παρουσίασή μας στο Φεστιβάλ.