Με μεγάλη χαρά εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αμαρουσίου Κόντα Άννα Μαρία, το έργο της οποίας διακρίθηκε στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για Παιδιά & Νέους:

«Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ» –

Η Ελληνική Επανάσταση στην σύγχρονη παιδική ζωγραφική

που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι μικροί καλλιτέχνες κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον. Ο διαγωνισμός διήρκησε από 25 Οκτωβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021, κατά την διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 6056 έργα από 10 διαφορετικές χώρες με την συμμετοχή 170 σχολείων.

Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίζεται από 22 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία, κατέληξε στα 100 επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το έργο της Άννας-Μαρίας.

Τα διακριθέντα έργα:

  • θα λάβουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ
  • θα κοσμήσουν το ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ του προγράμματος
  • θα προβληθούν σε ΕΚΘΕΣΗ στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα τον Μάρτιο 2022 με την στήριξη της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».