Young BusinessTalents

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός “Young Business Talents” (ταλέντα νεανικής επιχειρηματικότητας) πραγματοποιείται διαδικτυακά. Οι μαθητές δημιουργούν επιχειρήσεις, σε ομάδες 4 ατόμων και καλούνται να πάρουν επιχειρηματικές αποφάσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα για την ανάπτυξη δύο προϊόντων. Η καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι όλοι οι μαθητές προσπαθούν να διαχειριστούν και να προωθήσουν τα ίδια προϊόντα. Οι αποφάσεις τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ύψος των μισθών, την ανάλυση ερευνών αγοράς, την επιλογή διαφημιστικού πλάνου, την τιμή του προϊόντος, την ανάλυση του ισολογισμού κ.ά. Η πώληση των προϊόντων πραγματοποιείται σε 2 αγορές του εξωτερικού, μέσω χονδρεμπόρων και καταστημάτων λιανικής.

Οι μαθητές μας από το Νοέμβριο λάμβαναν εβδομαδιαίες αποφάσεις τις οποίες καταχωρούσαν σε υπολογιστή. Ένας επιχειρηματικός προσομοιωτής βαθμολογούσε τις αποφάσεις αυτές.

Μετά τους προκριματικούς και ημιτελικούς αγώνες, 75 ομάδες από όλη την Ελλάδα προκρίθηκαν στον τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο γήπεδο Μετς στο Παγκράτι.

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να εκπροσωπηθεί με 2 ομάδες, οι οποίες κατόρθωσαν να προκριθούν.

Μία εκ των δύο ομάδων κατέκτησε ένα από τα δεκαπέντε τελικά βραβεία και ανταμείφθηκε με χρηματικό ποσό. Όλοι οι μαθητές παρέλαβαν δίπλωμα συμμετοχής στον εθνικό τελικό, στοιχείο σημαντικό για την ενίσχυση του βιογραφικού τους.

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου του σχολείου μας που έλαβαν μέρος στον τελικό είναι:

Ομάδα Α’: Αδαμόπουλος Βασίλης, Ευθυμίου Εμμανουήλ, Κρητικάκης Νικόλας, Μπότσογλου Χριστόφορος, Χειλετζάρης Χρήστος.

Ομάδα Β’: Πισλή Αναστασία, Φιαμέγκος Χρήστος, Φιλιππόπουλος Νεκτάριος, Φωτόπουλος Σπύρος.

Τις ομάδες επέβλεπε ο κ. Ανδρέας Στριφτάρας, οικονομολόγος καθηγητής του Λυκείου Μελισσίων «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».