Η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκε την έκθεση Life In Space στο Ολυμπιακό κέντρο στο Γουδί, και είχε την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το Αμερικανικό Κέντρο Διαστήματος, “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Μοναδικές κατασκευές, περισσότερα από 50 μοναδικά ιστορικά αντικείμενα – εκθέματα ταξίδεψαν τους μαθητές μας  στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Η έκθεση περιλάμβανε αντικείμενα από την πρώτη απόπειρα εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, αντίγραφα σκαφών, στολές αστροναυτών, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές, μοντέλα δορυφόρων, δείγματα φαγητών, ένα βράχο από τη σελήνη και την παρουσίαση του έργου του μηχανικού Wernher von Braun που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Οι μαθητές μας με έναν τρόπο διδακτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διαστημική τεχνολογία, μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής, της Γεωλογίας, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να πετύχει το σκοπό του και να κατακτήσει το διάστημα!