Στις 22/11/2022 η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Το κύριο μέρος της επίσκεψης αφορούσε την ξενάγηση στην Φρεγάτα «Λήμνος». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μάθουν από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα γενικά χαρακτηριστικά ενός πολεμικού πλοίου, τα οπλικά του συστήματα, τις επιχειρησιακές του δυνατότητες και την ιστορία του.

Πιο συγκεκριμένα, ξεναγηθήκαμε στο ελικοδρόμιο, τη γέφυρα —από την οποία γίνονται όλες οι κινήσεις και οι ελιγμοί του πλοίου—, και τον πίνακα ελέγχου των ραντάρ —από όπου επισημαίνονται οι στόχοι ή επιχειρείται η απώθηση των εχθρικών βλημάτων.

Επίσης, είδαμε τα εντυπωσιακά δύο πυροβόλα και τα αμυντικά ραντάρ. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ότι ο εξοπλισμός της εν λόγω φρεγάτας είναι υπερσύγχρονος, αν και η κατασκευή της είναι σχετικά παλιά, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πιο αξιόμαχα πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Η εμπειρία εν συνόλω ήταν εξαιρετική καθώς τα παιδιά αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και παραστάσεις σχετικά με την δομή και τα συστήματα ενός πολεμικού πλοίου.