Νοέμβριος 2021…
Μαζί με τα πρώτα κρύα, άνοιξε η όρεξή μας για… διάβασμα! Όμως ποιο βιβλίο να επιλέξουμε μέσα από τη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας; Θα θέλαμε να πάρουμε μία γεύση από όλα!

Η δραστηριότητα “Γευσιγνωσία Βιβλίου με άρωμα ιστορίας” πραγματοποιήθηκε ανά τμήμα στις τάξεις Α’ και Β’ του Γυμνασίου Αμαρουσίου “Η Ελληνική Παιδεία” με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το ιστορικό λογοτεχνικό βιβλίο. Η σχολική βιβλιοθήκη μετατράπηκε για λίγη ώρα σε “History Cafe” όπου οι μαθητές μέσα από δομημένες δραστηριότητες “δοκίμασαν” ιστορικά λογοτεχνικά βιβλία από τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους (αρχαία ιστορία, βυζαντινή και νεότερη – με έμφαση στο 1821).

Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορέσαμε να συναντήσουμε, να ξεφυλλίσουμε, να περιεργαστούμε και να διαβάσουμε βιβλία, τα οποία στη συνέχεια βαθμολογήσαμε. Στο τέλος της δραστηριότητας οι μαθητές ανέδειξαν τον προσωπικό τους νικητή της Γευσιγνωσίας: το βιβλίο που κάθε ένας ξεχώρισε και θα ήθελε να διαβάσει!

Ήταν μια εμπειρία ενδιαφέρουσα και διαφορετική, που μας άφησε με τη συντροφιά ενός βιβλίου, να ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της ιστορίας, πετώντας με τα φτερά της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή”.