Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου.

Διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

  • Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για οικονομικά θέματα.
  • Την αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων και την ενθάρρυνση τους στις μετέπειτα σπουδές τους.
  • Τη σύνδεση των διαγωνιζομένων με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό πεδίο.
  • Τη δημιουργία ενός δικτύου μαθητών και μαθητριών λυκείου και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για την οικονομική εκπαίδευση.

To Λύκειο Μελισσίων της «Ελληνικής Παιδείας» συμμετείχε στον πανελλαδικό διαγωνισμό με επτά μαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι πανελλαδικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1100, ενώ τρεις μαθητές μας προκρίθηκαν στο δεύτερο περιφερειακό που θα διεξαχθεί στις 12-16 Απριλίου:

Καθαρείου Αγγελική-Δέσποινα
Λαδοπούλου Στυλιανή-Θεοδότη
Μαράκης Αλέξανδρος

Παιδιά, συγχαρητήρια! 

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό μας κ. Ανδρέα Στριφτάρα, οικονομολόγο για την πρωτοβουλία και την υποστήριξη των μαθητών/τριών μας!