Διττή η συμμετοχή του Γυμνασίου Αμαρουσίου στο διήμερο μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Ποιος έγινε πλησίον; Όταν η κοινότητα προλαμβάνει τη βία», το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 18- 19 Απριλίου 2024 στο Πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομάδα μαθητών δημιούργησε και απέστειλε αφίσες σχετικές με το θέμα, αλλά και με συγγραφή σχετικών δοκιμίων. Εξαιρετική η οργάνωση, η παρουσίαση, η συμμετοχή που απολαύσαμε όσοι συμμετείχαμε στο διήμερο αυτό, στηρίζοντας με την παρουσία μας και τις δύο μαθήτριές μας που είχαν σχετική εισήγηση.

Η Τσιπλάκου Εμμέλεια (Γ’ Γυμνασίου) που αναφέρθηκε στην πρόληψη της ηλεκτρονικής βίας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη βοήθεια του σχολείου μέσω μετάδοσης γνώσεων και αξιών, στην ενημέρωση των μαθητών από πρώην θύματα διαδικτυακής βίας και τέλος στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος μας για τη διαδικτυακή προστασία.

Αλλά και η Γουναρίδου Δήμητρα (Γ’ Γυμνασίου) που αναφέρθηκε στη μάστιγα της ενδοσχολικής βίας. Έκανε διάκριση του όρου, εντόπισε αίτια του φαινομένου (χαμηλή αυτοεκτίμηση των θυτών, οικογενειακά προβλήματα). Στη συνέχεια εντόπισε τις αρνητικές συνέπειες, τόσο στο θύμα όσο και στο θύτη και πρότεινε τρόπους πρόληψης του φαινομένου εστιάζοντας στο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών,  στην άμεση ενημέρωση των γονιών που τα παιδιά τους δέχονται εκφοβισμό και στη αγαστή συνεργασία του σχολείου με τις οικογένειες και τα θύματα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!