Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Παρασκευή 1η Απριλίου γιορτάσαμε την εθνική επέτειο του ξεσηκωμού του ’21.

Κεντρικό θέμα ήταν η θυσία του Γιάννη Γούναρη στο Μεσολόγγι τα Χριστούγεννα του 1822, όταν ως κυνηγός του Ομέρ Βρυώνη πληροφορήθηκε για την επικείμενη επίθεση το βράδυ των Χριστουγέννων και ειδοποίησε τους πολιορκημένους. Το Μεσολόγγι σώθηκε τότε, όμως η οικογένεια του Γιάννη Γούναρη, αιχμάλωτη στην Άρτα, πλήρωσε τη θυσιαστική αγάπη του Γιάννη για την πατρίδα του.

Τη ζωή και τη θυσία της οικογένειας του Γιάννη Γούναρη μετέφερε πολύ όμορφα και συγκινητικά στη σκηνή της αίθουσας η θεατρική ομάδα του σχολείου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσής μας, είχαμε ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στο ξεκίνημα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, το 1955. Ήταν 1η Απριλίου, όταν οι νέοι των σχολείων και των κατηχητικών ξεσηκώθηκαν μέσα από τις τάξεις της ΕΟΚΑ. Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσής μας ήταν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο οποίος απαγχονίστηκε τον Μάρτιο του 1957 από τους Άγγλους κατακτητές.

Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας υποστήριξε υπέροχα τα θέματα της εορτής. Ακούσαμε τον «Θούριο του Ρήγα», ένα ορχηστρικό κομμάτι για ντραμς και ηλεκτρική κιθάρα (με θέμα τη μάχη της νύχτας των Χριστουγέννων στο Μεσολόγγι), «των Αθανάτων το κρασί» και το «Ηρώων γη».

Η εκδήλωσή μας έκλεισε με υπέροχους παραδοσιακούς χορούς από μαθήτριες του σχολείου μας.

Υπερηφάνεια και συγκίνηση μας είχε κατακλύσει!

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που προετοίμασαν αυτή την υπέροχη εκδήλωση μνήμης.