Την Τετάρτη 01/03/2017 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κ. Διδασκάλου Αλέξανδρο, βιομηχανικό σχεδιαστή και ιδρυτικό στέλεχος των εταιρειών σχεδιασμού Ιngenno και Designlab. Ο κ. Διδασκάλου μας παρουσίασε μέσα από πολλά παραδείγματα τις αρχές του βιομηχανικού σχεδιασμού καθώς και τη σημασία του στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Ο βιομηχανικός  σχεδιασμός είναι μια ειδική μελέτη που γίνεται σε προϊόντα μαζικής παραγωγής και αφορά την εμφάνιση, την εργονομία και τη συνολική εμπειρία χρήσης τους από τους καταναλωτές.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εργαστήριο σχεδιασμού λογοτύπου στα μέλη της ομάδας “Atomics” στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο μαθητικό διαγωνισμό σχεδιασμού και κατασκευής οχήματος ομοιώματος αυτοκινήτου Φόρμουλα 1. Στο τέλος μας παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για το λογότυπο της ομάδας μας με βάση την προεργασία που είχε ήδη γίνει από τα μέλη της ομάδας μας.
Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία μέσα από την οποία είχαμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε άγνωστες πτυχές της διαδικασίας σχεδιασμού προϊόντων ως τμήμα της συνολικής διαδικασίας βιομηχανικής παραγωγής.