Ένας Παραολυμπιονίκης στο σχολείο μας

Την  Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον παραολυμπιονίκη στο αγώνισμα της σφαιροβολίας κ. Αθανάσιο Τσιβίλη για να μιλήσει και να συζητήσει με τους μαθητές  του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Η επικοινωνία μαζί του ήταν μια μοναδική εμπειρία και ένα σπουδαίο μάθημα για όλους. Μας έδειξε ότι μια σωματική αναπηρία μπορεί να γίνει αφορμή για να αποκαλυφθούν και να καλλιεργηθούν σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις και δυνατότητες που ίσως σε περίπτωση αρτιμέλειας θα παρέμεναν ανενεργές.

Το ψυχικό σθένος, η επιμονή και η υπομονή, η πίστη στο Θεό και η προσωπική προσπάθεια, η δημιουργική αντιμετώπιση του άγχους και η υπερνίκηση των δυσκολιών, η καταπολέμηση του βολέματος και της παθητικότητας, η προσήλωση σε υψηλούς στόχους και η γενναιοδωρία προς τον συνάνθρωπο ήταν τα όπλα για να αντιμετωπίσει ο ίδιος την προσωπική του δοκιμασία και να γίνει πρωταθλητής και ολυμπιονίκης, όχι μόνο στο άθλημα της σφαιροβολίας, αλλά, το πιο σημαντικό, στο άθλημα της ζωής.

Μαθητές και καθηγητές τον ευχαριστούμε από καρδιάς!