Εθνική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις 26 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου των Εκπαιδευτηρίων “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Μετά από την παράδοση των σημαιών Λυκείου και Γυμνασίου στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, ακολούθησε γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με την καθοδήγηση των φιλολόγων Ε. Ξυραφίδου και Δ. Πάνου. Μέσα από το θεατρικό μονόπρακτο, τις απαγγελίες και τα τραγούδια που απέδωσε η χορωδία, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανθρώπινη διάσταση του αγώνα του ’40, η συνειδητή επιλογή των απλών ανθρώπων να αντιδράσουν στην αλαζονεία της βίας και να αποδεχθούν την πρόκληση της θυσίας, όπως εκφράστηκε συμβολικά με το πάνδημο ΟΧΙ.
Ο εορτασμός, στον οποίο παρευρέθησαν πολλοί γονείς και απόφοιτοι του σχολείου μας, ολοκληρώθηκε με σύντομο κλείσιμο από την κ. Αικ. Γούναρη, Φυσικό τ. Διευθύντρια του Λυκείου Ηρακλείου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και νυν Γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία τόνισε ιδιαίτερα την μοναδικότητα του ελληνικού ΟΧΙ και τον διεθνή αντίκτυπό του.