Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή των μαθητών μας, Κωνσταντίνου Τσώτσου και Κωνσταντίνου-Ραφαήλ Χρόνη, στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Απριλίου 2024.

Η θεματική του Συνεδρίου ήταν «Αέναη Άνθηση των Νέων: Δημιουργούμε τις βάσεις για ένα καινοτόμο και ενδυναμωμένο ευρωπαϊκό μέλλον», και συμμετείχαν περίπου 120 μαθητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στις επιτροπές Committee on Constitutional Affairs (AFCO) και Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs I (LIBE I), όπου συνεργάστηκαν με τα υπόλοιπα μέλη για τη δημιουργία μιας ομόφωνης Πρότασης Ψηφίσματος.

Ο μαθητής του Λυκείου Μελισσίων Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Χρόνης, δήλωσε σχετικά με την εμπειρία του:

«Πραγματικά μία από τις πιο συγκλονιστικές, μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες μου, ενός Έλληνα αποκομμένου από τους όρους “Ευρωπαϊκή Ένωση” και “Ευρωπαϊκή Αδελφότητα-Κοινωνία”.

Με έκανε να έρθω σε επαφή με αμέτρητους ανθρώπους, καινούριους φίλους και πολιτισμούς και να καταλάβω την αξία αυτής της Ένωσης. Με έμαθε να σέβομαι τις πολιτικές απόψεις του άλλου και πολύ περισσότερο τις δικές μου· να μην αφήνω τα ήθη και τις αξίες τις δικές μου ή της Ελλάδας να υπονομεύονται από καμία Ευρώπη και καμία Ευρωπαϊκή Ιδέα να καταπατάται από μονόπλευρα και φανατικά φρονήματα. Μου έμαθε να σέβομαι και να ακούω τον συνομιλητή μου και πολύ περισσότερο να διεκδικώ και να κατακτώ οποιονδήποτε στόχο με διάθεση για γνώση και με ομαδικότητα.

Το ταξίδι μου στην Ευρώπη σίγουρα μόλις άρχισε και ενθαρρύνω τον καθένα από εσάς να το ξεκινήσει και εκείνος με προσοχή!»

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και τη δέσμευσή τους! Και του χρόνου!