Ένα ακόμα σχολικό έτος με την χάρη Του Θεού ολοκληρώθηκε, με τις δυσκολίες, τις ανατροπές και τις εκπλήξεις του. Έφτασε η στιγμή, όπου η οικογένεια του Γυμνασίου Αμαρουσίου κλήθηκε να αποχαιρετήσει την Γ΄ τάξη. Την Δευτέρα 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας η Τελετή Αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου σε κλίμα συγκίνησης, χαράς αλλά και λύπης, καθώς το ταξίδι στο Γυμνάσιο ολοκληρώνεται.

Η εκδήλωση περιείχε σχεδόν τα πάντα: τραγούδια, θεατρικό δρώμενο, προβολές με αναμνήσεις των γυμνασιακών χρόνων, βίντεο, αποχαιρετιστήριους κι ευχαριστήριους λόγους μαθητών, εκπαιδευτικών και κεράσματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό «Αναμνήσεις της Σχολικής μας Ζωής 2022 – 2023». Η σύλληψη της ιδέας, η συγγραφή και η σκηνοθεσία ήταν έργο εξολοκλήρου των παιδιών. Στο έργο αυτό, με σεβασμό στην ιερότητα του σχολείου και τα πρόσωπα των καθηγητών τους, αποτύπωσαν με ανέκδοτες ιστορίες την ατμόσφαιρα, τα βιώματα και τη σχέση που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στις σχολικές αίθουσες του Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια απόλαυσαν προβολή με αστεία περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σχολείο αλλά και στις πλούσιες δράσεις που συμμετείχαν οι μαθητές. Το υλικό συλλέχθηκε και οργανώθηκε από τους μικρούς βιογράφους του σχολείου. Παράλληλα οι καθηγητές, με πρωτεργάτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Σίσκου, χάρισαν στιγμές γέλιου, χαράς και δακρύων στους αποφοίτους του Γυμνασίου κατά την προβολή βίντεο με περιστατικά και φωτογραφίες από την Α’ Δημοτικού έως και σήμερα.

Επίσης οι μαθητές έλαβαν το λόγο και ευχαρίστησαν τη Διευθύντρια κα Τζανακάκη, το Σύλλογο Διδασκόντων αλλά και τους συμμαθητές τους για αυτά τα τρία αξέχαστα χρόνια. Στο τέλος της τελετής οι καθηγητές και η Διευθύντρια αποχαιρέτησαν, ευχαρίστησαν και συμβούλευσαν τους μαθητές τους. Ενώ ο Διευθυντής του Λυκείου Μελισσίων κος Δ. Ράπτης καθησύχασε και γέμισε ενθουσιασμό τους αποφοίτους αναφορικά με το επόμενο στάδιο της ζωής τους. Στο τέλος ο σεβαστός π. Γεννάδιος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, απευθύνθηκε στους μαθητές με λόγια νουθεσίας και αγάπης, χαρίζοντας δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια των εξετάσεων. Παράλληλα τους μοίρασε ως ευλογία και δώρο ένα βιβλίο για την ξένοιαστη περίοδο των διακοπών, φροντίδα της Διεύθυνσης.

Άξιες να παρατεθούν οι ακόλουθες σκέψεις των μαθητών μας:

«Σας ευχαριστώ που μας δείξατε την αξία της συνεχούς προσπάθειας, της ομαδικής εργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Σας υπόσχομαι οι προσπάθειές σας δεν πήγαν χαμένες. Σας ευχαριστώ που με αγκαλιάσατε στη όμορφη σχολική κοινότητα της Ελληνικής Παιδείας…»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τους κόπους σας να μεταδώσετε γνώση και ήθος… Αρχίσαμε λίγο δύσκολα το Γυμνάσιο, μπροστά σε μια οθόνη, χωρίς την άμεση επαφή με τους καθηγητές και τους συμμαθητές μας. Στις δυσκολίες αυτές η βοήθεια της κα Τζανακάκη και των καθηγητών μας ήταν σημαντική. Παράλληλα η μεγάλη εκδήλωση «Πάσχα της Ρωμιοσύνης»,  ένα αληθινό πανηγύρι, μας έφερε όλους ακόμα πιο κοντά… »

«Η πίστη μας και οι αρχές που μας εμφύσησαν στην Ελληνική Παιδεία  μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ελπίδα. Σε μια εποχή αβεβαιότητας, μάθαμε να βασιζόμαστε στα διδάγματα του θεανθρώπου Ιησού  και να ενισχύουμε την πνευματική μας ζωή. Η πίστη μας διαμόρφωσε την ταυτότητά μας και μας χάρισε δύναμη και εσωτερική ευχαρίστηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, μάθαμε να ανταποκρινόμαστε στην αγάπη και την φροντίδα των άλλων. Οι εκπαιδευτικοί μας, οι γονείς μας και οι φίλοι μας στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν σε κάθε βήμα του δρόμου. Με την αποφασιστικότητα και την ενότητα που επέδειξε η τάξη μας, ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και προσπεράσαμε τα εμπόδια που τέθηκαν απ’ τον κορονοϊό.  ….   Καθώς αποχωρούμε από αυτήν τη φάση της ζωής μας, πηγαίνουμε προς ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και προκλήσεις. Η εκπαίδευση που λάβαμε στο Γυμνάσιο μας προετοίμασε όχι μόνο για ακαδημαϊκές επιτυχίες αλλά και για να γίνουμε φωτεινές φωνές στην κοινότητά μας.»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με συνόδευαν αυτά τα τρία χρόνια στα Γυμνάσιο και τα εμπλούτισαν με γνώσεις, διδακτικά μηνύματα και πολλά άλλα χαρίσματα…. »

Τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων αλλά και τα φωτεινά χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών μας αποτέλεσαν την ιδανική αυλαία για αυτήν την Γ΄ τάξη του σχολικού έτους 2022-23.

Καλό καλοκαίρι!

Καλή πρόοδο στη Γνώση και την Αρετή!

Με τις ευλογίες του Θεού σε κάθε σας βήμα!

Καλή αντάμωση!