To σχολείο μας συμμετείχε στον πανελλήνιο σχολικό ψηφιακό διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» 2022 που διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council Greece) και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (International Olympic Truce Centre). Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας.

Επιπλέον, έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους. Ακολουθούν οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητριών μας της Α’ και Β’ τάξης, Εμμανουέλας Φαλκωνάκη και Αναστασίας Αγριμάνη, αντίστοιχα, με τις οποίες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό:

 

 

Παράλληλα, ο δημοσιογραφικός όμιλος του γυμνασίου μας, παρουσίασε στο «11ο Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» την ψηφιακή σχολική εφημερίδα, e-Scripta Manent. Οι εκπρόσωποι του ομίλου συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση στην οποία παρουσίασαν το ψηφιακό τους έργο και τη χρησιμότητά του στη σχολική μας ζωή, ενώ παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ψηφιακών έργων των συμμαθητών τους από τα άλλα σχολεία. Ανυπομονούμε για τη συμμετοχή μας στο επόμενο
Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που μας παρείχαν.

Ακολουθεί το βίντεο και τα στιγμιότυπα της παρουσίασης, ενώ παραθέτουμε εδώ και τη σχετική ανάρτηση που ετοίμασαν τα παιδιά για να συνοδεύσει την παρουσίασή μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας:

   

     Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για τις δημιουργίες τους
και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων!