Αυτή τη χρονιά υποδεχόμαστε μια νέα δραστηριότητα στο σχολείο μας, τοv δημοσιογραφικό όμιλο! Οι συντάκτες της διαδικτυακής εφημερίδας Scripta Manent, μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου μας, παίρνουν το λόγο και γράφουν για ό,τι θέλουν να μοιραστούν με τη σχολική μας κοινότητα.

Η εφημερίδα μας είναι διαδικτυακή και χρησιμοποιεί το SharePoint από τη σουίτα Microsoft Office, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με ένα σύγχρονο συνεργατικό εργαλείο εσωτερικής ενημέρωσης που χρησιμοποιείται σε πάνω 200.000 επαγγελματικούς οργανισμούς. Είναι προσβάσιμη μόνο από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας, το οποίο τους δίνει περισσότερα κίνητρα για να εκφραστούν ελεύθερα!

Θέματα της επικαιρότητας του σχολείου, ειδικά αφιερώματα, αθλητική επικαιρότητα εντός και εκτός σχολείου, προτάσεις μαγειρικής, ιστορικά θέματα, ανέκδοτα, ειδικές στήλες με μόνιμους συντάκτες όπως “Από ψυχής”, “Τα αξιοπερίεργα της ημέρας”, αλλά και στήλες παλαιότερων μαθητών μας όπως “Οι αδιάβαστοι” και η “Ψαλτική Πύλη”, όλα βρίσκονται στη Scripta Manent και μένουν στην ιστορία!

Στα πλαίσια της εβδομαδιαίας μας συνάντησης κατά τη διάρκεια των ομίλων γίνεται συζήτηση για τα νέα άρθρα που ετοιμάζονται, δίνονται λύσεις για ό,τι τεχνικά προβλήματα προκύψουν και μαθαίνουμε στην πράξη πώς να λειτουργούμε σαν ομάδα πέρα από το πλαίσιο της τάξης, πώς να καλλιεργούμε τα ταλέντα μας και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας με τους συμμαθητές μας. Οι δημοσιογράφοι μας γράφουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, συνοδεύουν το άρθρο τους με ελκυστικό πολυμεσικό υλικό της προτίμησής τους και εμπλέκονται ενεργά σε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την εφημερίδα, όπως τη συμμετοχή τους στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Έγραψαν το σενάριο, έκαναν τη διανομή των ρόλων και παρουσίασαν οι ίδιοι την όμορφη δουλειά τους! Ας τους απολαύσουμε :