Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την υγιεινή διατροφή, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα που συνδύασε τη μάθηση με το παιχνίδι. Με βασικό υλικό την πλαστελίνη και πολλή φαντασία, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους «υγιεινά πιάτα», αναπαριστώντας τροφές που συμβάλλουν σε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Οι μικροί μαθητές έπλασαν φρούτα, λαχανικά, όσπρια και άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μαθαίνοντας παράλληλα τη σημασία της σωστής διατροφής για την υγεία και την ανάπτυξή τους. Η δραστηριότητα αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις υγιεινές επιλογές και να εκφράσουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις.
Η δημιουργικότητά τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια σχεδίασαν και το δικό τους μενού! Με ενθουσιασμό, τα παιδιά πρότειναν πρωινά, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα, βασισμένα σε όσα είχαν μάθει, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να κάνουν σωστές και υγιεινές επιλογές.
Μέσα από αυτή τη βιωματική προσέγγιση, οι μαθητές όχι μόνο διασκέδασαν, αλλά απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και συνήθειες που θα τους συνοδεύουν στην καθημερινότητά τους. Η δράση αυτή ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη φαντασία και την υπευθυνότητά τους απέναντι στην υγεία.




