Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – που έχει καθιερωθεί στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού – στο Γυμνάσιο Ηρακλείου αφιερώσαμε ολόκληρο τον Φεβρουάριο σε δράσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο και τη διαχρονική δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ο Ενδοσχολικός Διαγωνισμός «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός», με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου.
Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες 4 – 6 ατόμων, αποτελούμενες από μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Αυτή η σύνθεση πρόσφερε μια εξαιρετική ευκαιρία για γνωριμία και συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών τμημάτων, καθώς βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η συνεργασία και η ομαδικότητα! Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, διαπιστώναμε ότι κάθε μαθητής είχε κάτι πολύτιμο να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια.
Οι μαθητές των ομάδων που διακρίθηκαν θα συγκροτήσουν την αποστολή που θα εκπροσωπήσει το Γυμνάσιο Ηρακλείου στον 6ο Διασχολικό Διαγωνισμό «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός».
Και οι δράσεις μας για την Ελληνική Γλώσσα… συνεχίζονται.