Η Γιορτή της κρέπας έχει την τιμητική της στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.  Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί.

Και στο σχολείο μας γιορτάσαμε τη μέρα της κρέπας, εξηγήσαμε στα παιδιά το έθιμο, μάθαμε το λεξιλόγιο και γευτήκαμε τις νόστιμες κρέπες.

Θα χρειαστείτε…

 Για τις κρέπες

2 αυγά θερμ. δωματίου

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

1¼ φλ. γάλα φρέσκο

2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)

Για το ψήσιμο

Λίγο βούτυρο

Για το σερβίρισμα

Λιωμένη σοκολάτα

Ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει