Ξεκινήσαμε με τα παιδιά μας, μια συζήτηση για το τί είναι ο χειμώνας, τα συναισθήματα που μας προκαλεί και τις αναμνήσεις που ξυπνά. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον μας κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.

Το παιχνίδι με χειμερινά ρούχα ήταν διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό, καθώς τα παιδιά δοκίμασαν διάφορα ρούχα και συζήτησαν για το λόγο που φοράμε αυτά τα είδη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η δημιουργία της «ντουλάπας του χειμώνα» συνέβαλε στην κατανόηση της σημασίας της επιλογής κατάλληλων ενδυμάτων για τις διάφορες καιρικές συνθήκες. Μιλήσαμε επίσης για τα φρούτα, τα λαχανικά και τα χειμωνιάτικα σπορ, προσφέροντας στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εικόνα του χειμώνα και της διατροφής τους.

Οι δραστηριότητες με καρτέλες και την ενδυματολογική διασκόρπιση μας βοήθησαν να αναδείξουμε τις διαφορές μεταξύ των ρούχων καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου. Η δημιουργία ενός χειμερινού ντυσίματος σε ένα χαρτόνι ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα και την ατομική έκφραση.

Επίσης, με το παιχνίδι των σκιών χειμερινών αντικειμένων ενισχύσαμε την αντίληψη των παιδιών για το περιβάλλον τους και οι μουσικές στιγμές με χειμερινά τραγούδια συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ενθάρρυνσης και διασκέδασης.

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, μιλήσαμε επίσης για τις διάφορες εορτές που συνδέονται με την εποχή του χειμώνα, όπως τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά..

 Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε τη συνολική κατανόηση των παιδιών για την εποχή του χειμώνα και διαμόρφωσε μια πλούσια και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους.