Το 2001 καθιερώθηκε η 26η Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή η μέρα με σκοπό να ενθαρρυνθεί η εκμάθηση γλωσσών, εντός και εκτός σχολείου, είτε με σκοπό τις σπουδές, είτε για επαγγελματικές ανάγκες, είτε απλώς για διασκέδαση.

Φέτος γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Δημοτικό Ηρακλείου με μια σειρά από δράσεις στις οποίες συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές, όπως το παιχνίδι “Where am I ?”, τη μετάφραση γνωμικών και γλωσσοδετών από τα ελληνικά στα αγγλικά/γαλλικά/γερμανικά, τα γλωσσικά κουίζ και τα τεστ ετυμολογίας. Τα παιδιά έπρεπε επίσης να βρουν 3 ελληνικές λέξεις που δεν έχουν ακριβή μετάφραση σε καμία άλλη γλώσσα, να ζωγραφίσουν σημαίες ευρωπαϊκών κρατών και να γράψουν την αγαπημένη τους λέξη ή φράση σε μία άλλη γλώσσα.

Τέλος, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα στείλουν τη ζωγραφιά/συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό για το επίσημο μπλουζάκι της ΕΗΓ!