Είναι μια ώρα μέσα στην εβδομάδα που δεν βρίσκεις κανέναν καθηγητή στο Γραφείο και κανέναν μαθητή σε τάξη! Μια άλλη κίνηση υπάρχει σε όλο το σχολικό κτίριο και τα πρόσωπα όλων είναι χαρούμενα! Πρόκειται για την ώρα των Ομίλων! Μια ώρα που κάθε μαθητής διαλέγει κάτι που του αρέσει να κάνει, ξεκουράζεται, συνεργάζεται, δημιουργεί…

Φέτος, λειτούργησαν 11 ΟΜΙΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Περιβαλλοντικός Όμιλος

Στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του σχολείου μας, οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτόν ασχολήθηκαν με την δημιουργία και περιποίηση μικρών κήπων, το μάζεμα της ελιάς και την αποκομιδή μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τον ελαιώνα και το δασάκι. Ήταν μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να τη χαρούν και να απολαύσουν τα οφέλη της!

Δημοσιογραφικός Όμιλος

Η εφημερίδα του σχολείου μας, eScriptaManent,  φιλοξενεί τα άρθρα των μικρών ανταποκριτών μας σε στήλες που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα όλων! Στιγμές που μοιραζόμαστε από τη «Σχολική Ζωή», την επικαιρότητα του «Αθλητικού Κουτιού», τα ειδικά «Αφιερώματα», άρθρα «Για την Ιστορία…» γεγονότων και προσώπων που συναντήσαμε, μια ματιά «Από Ψυχής» για όσα απασχολούν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καθώς και μαγειρικές προτάσεις από τους «ELP Master Chefs» και εμπνεύσεις πιο χαλαρών στιγμών «Για γέλια και για… κλάματα».

 

Θεατρικός Όμιλος

Ο θεατρικός μας όμιλος, πάντα δημιουργικός, κατά το χειμερινό τετράμηνο, ασχολήθηκε με τη διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και την παρουσίαση του θεατρικού έργου με τίτλο: «Σαλπάρουμε! Η Ελπίδα Γεννιέται! Χριστός Γεννάται!».

Στο εαρινό τετράμηνο συνέθεσαν τους στίχους δυο τραγουδιών, το ένα στα ελληνικά και το άλλο στα αγγλικά, και τα δυο με περιεχόμενο καλοκαιρινό. Στη συνέχεια τα μελοποίησαν και μια μαθήτρια του ομίλου τα συνόδευσε στο ηλεκτρικό πιάνο. Ο υπόλοιπος θίασος τα τραγούδησε σε ατμόσφαιρα χαράς και πανηγυριού, στην τελική παρουσίαση των Ομίλων.

 

Καλλιτεχνικός Όμιλος

Οι… μικροί… μεγάλοι καλλιτέχνες του σχολείου μας, στον πρώτο κύκλο εργασιών του καλλιτεχνικού ομίλου ασχολήθηκαν με την κατασκευή σκηνικού σπιτιού της Σμύρνης με αφορμή το αφιέρωμα «Ταξίδι στη γη της Μικρασίας» και εν όψει της σχετικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας.

Στο δεύτερο κύκλο, σε συνεργασία με τον όμιλο της τεχνολογίας δημιούργησαν τοιχογραφία στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με θέμα «φιλαναγνωσία».

 

Τεχνολογικός Όμιλος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, ο όμιλος της τεχνολογίας αφιέρωσε τη δημιουργία του στην πόλη της Σμύρνης. Οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτόν βρήκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την πόλη και το λιμάνι της Σμύρνης πριν την καταστροφή και προσπάθησαν να φτιάξουν την μακέτα της. Χρησιμοποίησαν απλά, κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά και με τη φαντασία τους τους έδωσαν ζωή. Με την προσπάθεια αυτή ταξίδεψαν νοερά στο χώρο και στο χρόνο, έμαθαν, διασκέδασαν και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους.

Σκακιστικός Όμιλος

Ήταν μια πρωτοβουλία των μαθητών… να δημιουργηθεί ο σκακιστικός όμιλος. Έτσι την ώρα των Ομίλων και όχι μόνο, οι σκεπτόμενοι αθλητές συναντιούνταν, συνεργάζονταν στην εφαρμογή τεχνικών, εξασκούνταν και χαίρονταν! Εισηγήθηκαν επίσης, τη συμμετοχή τους στο 20ο Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα, στο οποίο και συμμετείχαν, κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια. Κι ασφαλώς όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή…

Όμιλος Βιβλιοθήκης

Μέσα στο πρόγραμμα ανανέωσης και αξιοποίησης της σχολικής μας βιβλιοθήκης, δημιουργήθηκε φέτος κι αυτός ο Όμιλος. Οι λάτρεις του βιβλίου και όσοι μαθητές αναζητούν έναν ήσυχο χώρο για μελέτη και ξεκούραση, η σχολική μας βιβλιοθήκη ήταν ο καταλληλότερος χώρος γι’ αυτούς!

Ταυτόχρονα, οι μαθητές που συμμετείχαν στον Όμιλο, βοήθησαν στην οργάνωση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να γίνει φιλικός και λειτουργικός.

Αθλητικοί Όμιλοι

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους Ομίλους μας οι αθλητικοί Όμιλοι. που χάριζαν μοναδικές στιγμές χαράς και ευγενούς άμιλλας στους συμμετέχοντες.

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες στον όμιλο του μπάσκετ συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σε πρωτάθλημα 3-on-3,
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες στον όμιλο του βόλλεϊ δημιούργησαν τις δικές τους εξάδες, έδωσαν όνομα στην ομάδα τους και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα βόλλεϊ των Ομίλων,
  • Τα αγόρια στον όμιλο ποδοσφαίρου συνεργάστηκαν, δημιούργησαν τις συνθέσεις της επιλογής τους και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του αντίστοιχου ομίλου
  • Στον όμιλο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) πραγματοποιήθηκε ατομικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με το αγωνιστικό σύστημα νοκ-άουτ.

Όμιλοι ενδιαφερόντων!

Μια πρόταση, μια πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία που συντελεί στη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών μεταξύ τους, στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων και ταλέντων… σε μια ώρα χαράς, ξεκούρασης και δημιουργίας μέσα στη σχολική ζωή!