Κι ενώ ο χρόνος βάδιζε προς το τέλος, μέσα στην ομορφιά του Μάη, ήρθαν να προστεθούν στις πλούσιες ευκαιρίες της χρονιάς, οι μονοήμερες εκδρομές όλων των τάξεων του Γυμνασίου μας!

Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΙΣΘΜΟΣ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «THE RANCH» (Σοφικό Κορινθίας)

Ποιος από μας που βρεθήκαμε στην εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου θα ξεχάσει το κέφι με το οποίο ξεκινήσαμε, την προσοχή με την οποία παρακολουθήσαμε την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, το πλούσιο φαγητό στον Ισθμό και τις ποικίλες δραστηριότητες που κάναμε στο «Ράντζο»; Σα να βρεθήκαμε στην Άγρια Δύση και ανακαλύπταμε βήμα-βήμα τις ομορφιές της! Τα άλογα μας περίμεναν για σύντομη ιππασία, τα γήπεδα για χωρίς χορτασμό παιχνίδι, το Σαλούν για ξεκούραση… Δεν είναι δυνατό να λησμονήσουμε την πρώτη μας εκδρομή στο Γυμνάσιο!

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – ΙΣΘΜΟΣ –
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «
THE RANCH» (Σοφικό Κορινθίας) – ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

Ξαφνιαστήκαμε από την θερμή υποδοχή του ιερέως στον Ιερό Ναό του Απ. Παύλου. Αφού μας μίλησε σύντομα για τον μεγάλο Απόστολο των Εθνών, έβγαλε ιερά λείψανα πολλών Αγίων για να προσκυνήσουμε. Με ευλάβεια περάσαμε όλοι, κρατώντας αναμμένο το κεράκι μας και ζητήσαμε τη βοήθεια των Αγίων.

Στη συνέχεια, μας είχε ανοίξει η όρεξη, οπότε η στάση στον Ισθμό για φαγητό ήταν απαραίτητη!

Το «Ράντζο» μας υποδέχθηκε με την παράξενη γοητεία της Άγριας Δύσης και μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε πολύ, να αστειευτούμε με τους φίλους, να δοκιμάσουμε αθλήματα όπως η τοξοβολία κ.ά. Ήταν πράγματι, μια υπέροχη εκδρομή!

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΔΡΑ

Αν και μεγάλο το ταξίδι για να φτάσουμε στο Μετόχι και να επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την Ύδρα, άξιζε τον κόπο! Το νησί μας δέχτηκε πανέμορφο, όπως πάντα με τα σπίτια να καθρεφτίζονται στα νερά, τα γαϊδουράκια να περιμένουν όποιον ήθελε να τον μεταφέρουν, οι ταβερνούλες να υπόσχονται παραδοσιακό ελληνικό φαγητό! Πρώτη μας στάση, όταν φτάσαμε, ο Μητροπολιτικός Ναός της Ύδρας, όπου φυλάσσεται λείψανο του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Ο τοπικός ιερέας μας ξενάγησε σύντομα και μας έδωσε εικόνες του Αγίου για ευλογία. Στη συνέχεια… «συναντήσαμε» τον Ανδρέα Μιαούλη! Το άγαλμά του στέκει ψηλά στην αρχή του λιμανιού και χαιρετίζει όποιον φτάνει στο νησί! Στο Ναυτικό Μουσείο με τα ενδιαφέροντα εκθέματα θυμηθήκαμε πολλά από όσα είχαμε μάθει στην Ιστορία για τον ιδιαίτερο πλούτο του νησιού πριν την Επανάσταση και τη μεγάλη συμβολή του σε αυτήν.

Κι ύστερα, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μόνοι μας τις ομορφιές του νησιού: απόκρημνα βράχια, ήσυχες παραλίες, μικρά γκαλντερίμια, παραδοσιακά σπίτια με πλούσια χρώματα, λουλουδιασμένες αυλές… γέμισαν από τις φωνές και τη χαρά μας. Δεν σταματούσαμε να φωτογραφίζουμε κάθε στιγμή… Το απόγευμα ήρθε η ώρα της επιστροφής. Το καραβάκι μας έφερε και πάλι στην απέναντι όχθη για να γυρίσουμε στην πολύβουη Αθήνα, μα πήραμε μαζί μας την ομορφιά του τοπίου, τη χαρά της παρέας, τις αναμνήσεις μιας υπέροχης εκδρομής!