Την εβδομάδα 8 – 12 Μαΐου και οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας πήραν μέρος στην 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με θέμα «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά Αθλήματα – μαθαίνω για την βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις».

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Ολυμπιακής Εβδομάδας, αποτελεί μια καινοτομία, αφού συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη και βοηθά στην εισαγωγή νέων πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τα παιδιά στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Στα πλαίσια αυτής της Ολυμπιακής Εβδομάδας, την Τρίτη 9 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία :

  • να συναντηθούν διαδικτυακά με τον Σπύρο Γιαννιώτη, ασημένιο Ολυμπιονίκη στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, και τον Κώστα Φιλιππίδη, διακεκριμένο αθλητή του Άλματος επί Κοντώ,
  • να γνωρίσουν το άθλημα στο οποίο εκείνοι διακρίθηκαν,
  • να ενημερωθούν για τη διαδρομή που διένυσαν για να έχουν σπουδαίες επιτυχίες και
  • να κάνουν διάλογο μαζί τους για γενικότερα θέματα που τους προβληματίζουν, γύρω από τον αθλητισμό.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας ξεναγήθηκε διαδικτυακά στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν σημαντικά εκθέματα του Μουσείου, αλλά και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα που έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο εκπαιδευτικό σύστημα για τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Τέλος, την Πέμπτη 11 Μαΐου, δύο πολύ σπουδαίες συναντήσεις, κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων μας. Η Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησε διαδικτυακή παρουσίαση για την Υγιεινή Διατροφή και τις σωστές αρχές που πρέπει να την διέπουν, ενώ η Γ΄ Γυμνασίου συνδέθηκε ζωντανά με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία του κόσμου, γνωρίζοντας σημαντικά εκθέματα που αφορούν τους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και η θεωρία συνδέεται με την πράξη…. αφού στα πλαίσια της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας, το σχολείο μας οργάνωσε αθλητικές συναντήσεις με τα «Εκπαιδευτήρια Μάνεση», σε ομαδικά Ολυμπιακά Αθλήματα, με στόχο την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, της συνύπαρξης, της ανάπτυξης του ομαδικού πνεύματος και της προσπάθειας για τη νίκη…. Αξίες που συνάδουν με το πνεύμα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού!!!