Την εβδομάδα 24 έως 27 Απριλίου 2023, στα πλαίσια των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας με θέμα τη Διατροφή και τις Ομάδες Τροφών, προσπαθήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων της Α΄Γυμνασίου, να κατανοήσουμε την μεγάλη αξία του πρωινού και του ενδιάμεσου (δεκατιανού) γεύματος για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνωρίζοντας λοιπόν, πως η σταθερή πρόσληψη πρωινού και ενδιάμεσου (δεκατιανού) γεύματος:

  • αυξάνει την πνευματική και σωματική απόδοση,
  • βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση,
  • συντελεί σημαντικά στην διαχείριση του στρες,

προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και… στην πράξη!

Έτσι λοιπόν, φέραμε στο σχολείο μας μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα, όπως  γάλα, τυρί, γιαούρτι, δημητριακά, μπάρες δημητριακών, ψωμί σταρένιο και ολικής άλεσης, φρούτα, μέλι, λαχανικά, φυτική μαργαρίνη, λάδι, συζητήσαμε για τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν στον οργανισμό μας, γίναμε σεφ… πρόχειρων γευμάτων…. και απολαύσαμε έπειτα, όλοι μαζί, ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό, καθώς και ένα υγιεινό δεκατιανό γεύμα!!

Το επόμενο βήμα είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας, μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας!