Έχετε αναρωτηθεί πώς αντέχουν τα ζώα των πάγων τις χαμηλές θερμοκρασίες; Τι κάνει το oppossum για να προστατευτεί από τον εχθρό; Αυτά και άλλα πολλά μελετήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον! Μόλις ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των ζώων! Γνωρίσαμε τόσα πολλά! Από τι τρώνε, πώς κινούνται μέχρι και τι μπορούμε να κάνουμε οι άνθρωποι για να τα προστατέψουμε!

Παρατηρήσαμε με βιωματικό τρόπο τις φωλιές τους, τις καταγράψαμε σαν μικροί επιστήμονες, τις κατασκευάσαμε, μπήκαμε στον ρόλο των ζώων για το πώς προσλαμβάνουν την τροφή τους και τόσα άλλα! Στο τέλος γνωρίσαμε πολλά για τα είδη της χώρας μας που είναι υπό εξαφάνιση και δημιουργήσαμε αντίστοιχες κατασκευές με βασική την αφίσα μας που σκοπό είχε να μας ευαισθητοποιήσει όλους για την προστασία του πλανήτη!

Επισκεφτήκαμε και το κέντρο διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας «Αρχελών», όπου είδαμε από κοντά τραυματισμένες χελώνες και μάθαμε για τη ζωή τους! Τι επόμενες μέρες παρατηρήσαμε και κάποια από τα χαρίσματα των ζώων, όπως είναι το καμουφλάζ και τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ζώα των πάγων για να αντέχουν το κρύο νερό κάνοντας αντίστοιχα πειράματα! Συνεργαστήκαμε, δημιουργήσαμε και παίξαμε… «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» με ερωτήσεις γνώσεων απ’ όσα έχουμε μάθει! Κάθε φορά που απαντούσαμε σωστά, κερδίζαμε λεφτά! Παιχνίδι, λοιπόν, και δράση για μεγάλες ανακαλύψεις!