Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, οργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση με θέμα: «Αποταμίευση: Ουτοπία σε καιρούς οικονομικής κρίσης ή συνήθεια παντός καιρού;»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, τα παιδιά μας αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα του υπερκαταναλωτισμού που μαστίζει την κοινωνία μας και να τονίσουν την αξία της αποταμίευσης! Και αυτό γιατί, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε., η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην κατανάλωση και βρίσκεται στις τελευταίες όσον αφορά την αποταμίευση, σε σχέση με τα υπόλοιπα  κράτη – μέλη της Ε.Ε..

Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διεξήχθη στις 19 Οκτωβρίου 2022 στο σχολείο μας, σχετικά με τις αποταμιευτικές συνήθειες των μαθητών. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα οφέλη της αποταμίευσης και τονίστηκε η ευκαιρία που μας δίνεται, εξοικονομώντας χρήματα από τον περιορισμό των προσωπικών μας αναγκών, να βοηθήσουμε τον αναγκεμένο συνάνθρωπό μας και να δείξουμε έτσι έμπρακτα την αγάπη και τη συμπάθειά μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών, που κλήθηκαν να ανακαλύψουν το μονοπάτι του Λαβύρινθου που οδηγεί τις αποταμιεύσεις στον κουμπαρά, να εντοπίσουν τις κρυμμένες λέξεις του Κρυπτόλεξου και να αποκρυπτογραφήσουν παροιμίες σχετικές με την αποταμίευση….

Χαρούμενοι, προβληματισμένοι, αλλά και γεμάτοι νέες γνώσεις μέσα από αυτή την πρωτότυπη βιωματική εμπειρία, οι μαθητές μας αναχώρησαν με το σύνθημα στα χείλη: «Ευρούλι το Ευρούλι γεμίζει το σακούλι!»