Με αφορμή τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, στο σχολείο μας έγιναν διάφορες δράσεις που μας μετέφεραν ξανά στα αγαπημένα χώματα της Ιωνίας.

Με την Στ΄ και τη Δ΄ τάξη περιηγηθήκαμε στις διάφορες περιοχές και πόλεις της Μικρασιατικής χερσονήσου, ενώ η Ε΄ μας παρουσίασε ορισμένες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έζησαν κι έδρασαν στον χώρο αυτό από την αρχαιότητα έως και τα  νεότερα χρόνια. Με τη Γ΄ τάξη μάθαμε μερικούς μόνο από τους πολλούς αγίους που έζησαν και μαρτύρησαν στα ιερά αυτά χώματα κι έπειτα ταξιδέψαμε στον κόσμο της ανατολίτικης κουζίνας μέσα από πικάντικες μυρωδιές και νόστιμα φαγητά τα οποία προς το παρόν μόνο τα είδαμε, αλλά επιφυλασσόμαστε και να τα δοκιμάσουμε κάποια στιγμή. Τέλος η Β΄ τάξη μας μετέφερε σε μια συνοικία της Σμύρνης όπου τα παιδιά- ντυμένα με τα ρούχα της εποχής- χορεύουν και τραγουδούν πλέκοντας το γαϊτανάκι.

Ακόμη Μικρασιάτικο αέρα είχε και η «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Όλο το σχολείο χωρίστηκε σε δύο αθλητικούς συλλόγους που έχουν καταγωγή από τη Μικρασία, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανιώνιο.  Οι ομάδες συναγωνίστηκαν σε αθλήματα και παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στις γειτονιές της Σμύρνης.

Μέσα από όλες τις δράσεις ήρθαμε για λίγο σε επαφή με το πνεύμα της Ανατολής και μάθαμε αρκετά για τον σπουδαίο πολιτισμό που αναπτύχθηκε εκεί. Ωστόσο, η νέα χρονιά ξανοίγεται μπροστά μας και υπάρχουν ακόμη πολλά για να ανακαλύψουμε στο μέλλον…!