Ποια λουλούδια ανθίζουν κάθε μέρα στο σχολείο; Ποια λουλούδια επισκέφτηκαν την τάξη μας την Παρασκευή; Τα παιδιά απόρησαν το πρωί με αυτή την ερώτηση μέχρι που το κατάλαβαν… «Εμείς είμαστε τα λουλούδια!»! Μα φυσικά είναι τα παιδιά που…ανθίζουν, μεγαλώνουν, ψηλώνουν και μαζί με αυτά ψηλώνει και η καρδιά τους! Πώς ψηλώνει; Με το να είναι χαρούμενα τα ίδια αλλά και κάνοντας τους άλλους χαρούμενους!

Με αφορμή το μάθημα των Ελληνικών που μιλήσαμε για τις λίστες, φτιάξαμε τις δικές μας «ΛΙΣΤΕΣ ΧΑΡΑΣ» με πράγματα που δίνουν χαρά σε εμένα και στους γύρω μου! Αγάπη, παιχνίδια, μπαλόνια, φίλοι, γέλια, φουσκωτά, προθυμία! Ακούστηκαν τόσες απαντήσεις και παρατηρήσαμε πόσα ίδια πράγματα μας κάνουν χαρούμενους! Έπειτα έπρεπε να μαντέψουμε ποιανού παιδί είναι η κάθε λίστα για να δούμε αν γνωριζόμαστε καλά!

Επειδή, όμως, χαρά μάς δίνουν και οι γλυκές κουβέντες, στο τέλος κάθε παιδί, που ήταν ένα λουλούδι, έπρεπε να γράψει στο κέντρο του λουλουδιού κάτι καλό για τον εαυτό του, μετά το έδινε στους συμμαθητές του και εκείνοι με τη σειρά τους έγραφαν στα πέταλα κάτι καλό για το άλλο παιδί!

Γιατί η χαρά για να ανθίσει πρέπει να μοιραστεί!