Μεγάλη γιορτή για την πατρίδα μας η 25η Μαρτίου και μια γιορτή διπλή! Γι’ αυτό και τα Πρωτάκια τη γιόρτασαν διπλά! Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Γνωρίσαμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, μελετήσαμε γι’ αυτούς, εμπνευστήκαμε από τη ζωή τους και θαυμάσαμε τον ηρωισμό τους. Οι τάξεις μας σημαιοστολίστηκαν και οι καρδίες μας γέμισαν αγάπη για την Ελλάδα!

Ακόμα και τα παιχνίδια που παίζαμε όλες αυτές τις ημέρες ήταν πατριωτικά και γεμάτα με πολύ σημαντικές ιστορικές πληροφορίες, που βρήκαμε τον τρόπο να τις θυμόμαστε για πάντα. Όλα μας τα μαθήματα είχαν πατριωτικό χρώμα! Ακόμα και το μάθημα των Αγγλικών μας!  Και εκεί που νομίζαμε ότι εμείς είμαστε μικροί και τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας, ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να μαθαίνουμε τι έκαναν εκείνοι, να τους τιμούμε και φυσικά δώσαμε μια υπόσχεση: «Αν ποτέ το χρειαστεί η πατρίδα μας, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς».

Την υπόσχεση μας σφραγίσαμε τιμώντας τους αγωνιστές του ’21 με μια παρέλαση, στον χώρο του σχολείου μας, γεμάτη περηφάνεια και λεβεντιά. Και φυσικά όλες αυτές τις πατριωτικές αναμνήσεις μας, τις αποτυπώσαμε σε μια μοναδική χειροτεχνία, στην οποία απεικονίζονται τα ιερά σύμβολα της επανάστασης του 1821! Μπορείτε να θαυμάσετε και μόνοι σας το αποτέλεσμα και να νιώσετε μαζί μας τα δυνατά συναισθήματα που βιώσαμε.

Τέλος, βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό νιώσαμε παρακολουθώντας με προσοχή τη γιορτή της ΣΤ’ Δημοτικού που ετοίμασε για εμάς. Μαζί τους τραγουδήσαμε και εμείς μελωδίες αφιερωμένες σε όλους τους αγωνιστές του 1821.

Ζήτω η 25η Μαρτίου του 1821! Ζήτω η Πατρίδα μας! Ζήτω τα Ελληνόπουλα!