Οι μαθητές της Στ΄ τάξης είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον κ. Αθανάσιο Τσιβίλη, Παραολυμπιονίκη- προπονητή σφαιροβολίας και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο κ. Τσιβίλης μίλησε στους μαθητές για το θέμα της αναπηρίας, μέσα από τη δική του προσωπική εμπειρία, αλλά και μέσα από τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων, με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή. Στην αρχή της ομιλίας του, πρόβαλε ένα βίντεο, που παρουσίαζε τους κορυφαίους παραολυμπιονίκες του κόσμου, το οποίο εντυπωσίασε και προβλημάτισε τους μαθητές. Στη συνέχεια, με την αμεσότητα του λόγου του και την αισιοδοξία που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στην αναπηρία ως μια ευκαιρία ζωής και αυτογνωσίας, που σου δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσεις τα μικρά καθημερινά πράγματα και να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε ακόμη στα θέματα της αποδοχής της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού και στη σημασία τους.

Στο τέλος, απάντησε στις πολλές απορίες των μαθητών, οι οποίοι τελειώνοντας, ομολόγησαν ότι αποκόμισαν πολλά από αυτή τη συνάντηση.