Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021. Η Β’ τάξη του σχολείου μας, είναι έτοιμη για εκδρομή! Αφού ετοιμαστήκαμε και πήραμε όλο το χαμόγελο και το κέφι μας, φτάσαμε στον προορισμό μας: το  εκπαιδευτικό εργαστήρι «Βιώνω, Μαθαίνω, Δημιουργώ». Στον φιλόξενο αυτό χώρο είδαμε, μάθαμε και ακούσαμε πολλά.

Αφού γνωρίσαμε τις φυσικές καταστροφές  και τι τις προκαλεί, συζητήσαμε για την ενέργεια. Χρειαζόμαστε αρκετή ενέργεια αλήθεια; Πού μπορούμε να τη βρούμε; Πώς την παίρνουμε; Δε μείναμε όμως μόνο στα λόγια. Συμμετείχαμε και σε πειράματα! Είδαμε μπροστά στα μάτια μας μια έκρηξη ηφαιστείου και καταλάβαμε πώς λειτουργεί η γεωθερμία της Γης.

Αλλά… εκδρομή χωρίς παιχνίδι, δε γίνεται. Έτσι χωριστήκαμε σε ομάδες και ο αγώνας άρχισε!!! Ποια ομάδα θα συνεργαστεί καλύτερα, ποια θα απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις και ποια θα καταλάβει την παντομίμα; Και αφού όλοι βγήκαμε νικητές, σειρά είχαν οι υπέροχες κατασκευές μας.

Πήραμε πηλό, καλουπάκια και με πολλή φροντίδα δημιουργήσαμε ζώα που μπορεί να κινδυνεύσουν σε φυσικές καταστροφές. Τα τοποθετήσαμε σε όμορφα κουτάκια που ομορφύναμε με τις ζωγραφιές μας και επιστρέψαμε στο σχολείο γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και φυσικά… κρατώντας τις δημιουργίες μας!!!