Οι μαθητές της πρώτης Δημοτικού, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, ολοκλήρωσαν την ενότητα «Ερευνούμε το περιβάλλον – Τα ζώα του τόπου μου» με τον πιο όμορφο τρόπο! Με μια υπέροχη εκδρομή στη Farmamoo, στη Νέα Μάκρη.

Φορέσαμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας, πήραμε τις τσαντούλες μας και την καλή μας διάθεση, ανεβήκαμε στα σχολικά και απολαύσαμε την υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Σύντομα βρεθήκαμε σε μια μεγάλη φάρμα, περιτριγυρισμένη από δέντρα και πράσινο, γεμάτη με όλα τα ζώα που ζουν στη φάρμα.

Το πρώτο ζωάκι που μας υποδέχτηκε ήταν ένα καφετί πόνυ, που τρέξαμε γρήγορα να το χαϊδέψουμε. Στη συνέχεια, μας ανέλαβαν οι καταπληκτικές εκπαιδεύτριες για να μας γνωρίσουν όλα τα ζώα που κατοικούσαν εκεί. Όλα τα ζώα είχαν για εμάς μια αποστολή μέσα από την οποία παίζαμε, χαιρόμασταν, διασκεδάζαμε και παράλληλα γνωρίζαμε και μαθαίναμε το κάθε ζωάκι ξεχωριστά. Ταΐσαμε τα προβατάκια, ψάξαμε και βρήκαμε την χαμένη ουρά του αλόγου, γίναμε λαγουδάκια, μεταφέραμε τα αυγουλάκια της κότας και αναζητήσαμε τους βάτραχους της λίμνης.

Κανείς μας δεν ήθελε να φύγει από τη φάρμα! Έτσι, όλοι μας συμφωνήσαμε να ξαναπάμε με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί! Ήταν μια μοναδική εκδρομή! Μια υπέροχη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!!!