Κάθε χρόνο και καθώς πλησιάζει η μέρα να τιμήσουμε για άλλη μια φορά την πατρίδα μας, στην ψυχή κάθε γνήσιου ελληνόπουλου «γιγαντώνει» ο πόθος να μοιάσει σε κάποιον ήρωα! Η ιστορία, εξάλλου, πολλές φορές έχει δείξει ότι κάθε τόσο ένας αρχαίος ήρωας ξαναζωντανεύει στο πρόσωπο κάποιου νεότερου, που ξεπερνά τον προηγούμενο στην παλληκαριά και στον πόθο για την Ελευθερία.

Στα χνάρια αυτά φάνηκε να βαδίζουν και οι μαθητές μας, που απέδειξαν με κάθε τρόπο, πως θέλουν να γίνουν ένας νέος Κολοκοτρώνης και μια νέα Μπουμπουλίνα!

Κατά τη διάρκεια της «εθνικής» εβδομάδας, όπως ονομάσαμε την εβδομάδα εκείνη που θα μας έφερνε πιο κοντά στη μεγάλη γιορτή της 25ης Μαρτίου, κηρύχθηκε ένας διαγωνισμός πατριωτικού χαρακτήρα, για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης, με θέμα: «Απόγονοι ηρώων: Ποιανού ήρωα, θα ήθελα να είμαι απόγονος;».

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές επέλεξαν τον ήρωα εκείνον, που τους εμπνέει περισσότερο και, αφού βρήκαν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του, δημιούργησαν εξαιρετικά καλλιτεχνικά έργα: κολάζ, χειροτεχνίες, αφίσες, προβολές παρουσίασης power point ακόμη και ποιήματα.

Αξίζει, λοιπόν, τα δημιουργήματα αυτά να «στολίσουν» την ιστοσελίδα του σχολείου μας κι εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε στους μαθητές μας στα χνάρια των ηρώων τους να βαδίσουν και με αντρειοσύνη και με αγάπη στον Θεό και την Πατρίδα τη ζωή τους να στολίσουν!!!

Να ζήσει η Ελλάδα μας και σύντομα να τη δούμε ελεύθερη και δοξασμένη, όπως της αξίζει!