Μπορεί το σχολείο μας να παραμένει κλειστό αλλά το μυαλό μας συχνά ταξιδεύει εκεί. Πριν λίγες μέρες, στις 29 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννηση του μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Ενός ήρωα που η μνήμη του, αλλά και τα λόγια του παραμένουν ακόμα και σήμερα άσβεστα στην ψυχή κάθε Έλληνα.

Τον Οκτώβριο οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης και της τετάρτης τάξης του δημοτικού μας σχολείου τίμησαν την μνήμη του ένδοξου μακεδονομάχου. Το αφιέρωμα εκπονήθηκε στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 115 χρόνια από το θάνατό του.

Οι μαθητές δεν αρκέστηκαν μόνο στο να ακούσουν τα γεγονότα αλλά έψαξαν και οι ίδιοι πληροφορίες. Εμπνεόμενοι από όσα μελέτησαν οι μαθητές αποτύπωσαν τις πληροφορίες με τον πιο ξεχωριστό τρόπο κάνοντας τα τετράδια τους να μοιάζουν περισσότερο με λευκώματα ιστορίας παρά με μαθητικά τετράδια.

Όλα εκείνα που τους ενέπνευσαν τα μεταλαμπάδευσαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, από την πρώτη έως και την έκτη τάξη του σχολείου μας με μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση.

Τελειώνοντας την παρουσίαση ήρθε στην μνήμη όλων μας το όραμα του να δει την Μακεδονία ελεύθερη και αποφασίσαμε να είμαστε εμείς εκείνοι που δεν θα αφήσουμε κανέναν να την ξανασκλαβώσει.