Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Γουλανδρή και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σπονδυλόζωα. Η εκδρομή πραγματοποιήιηκε στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης.

Στόχοι του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον καθώς και  η κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό.

Οι μαθητές περιπλανήθηκαν στην έκθεση των σπονδυλόζωων. Ήρθαν σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των θηλαστικών της Αυστραλίας, της Αφρικής, της Αμερικής αλλά και της Ευρώπης. Έμαθαν πληροφορίες για διάφορα θηλαστικά, όπως ο ορνιθόρρυγχος, η έχιδνα, ο σπάνιος πάνθηρας των χιονιών και η μαύρη αρκούδα των Ιμαλαΐων. Από τα σαρκοφάγα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά λιοντάρια, γατόπαρδους και λεοπαρδάλεις.

Στη συνέχεια, οι μαθητές αντίκρισαν ταριχευμένα δείγματα από 180 είδη πουλιών που φωλιάζουν στην Ελλάδα . Η προθήκη άρχιζε με το σκληρό τοπίο του βουνού, όπου υπάρχουν οι χρυσαετοί, ο γυπαετός, οι γύπες και τα άλλα αρπακτικά. Συνεχίστηκε με το δάσος όπου ζουν οι καλιακούδες, οι κουκουβάγιες, ο μπούφος, οι κίσσες, οι σταυραετοί. Τέλος, η προθήκη ολοκληρώθηκε με τις λίμνες και τις εκβολές των ποταμών, όπου φωλιάζουν πελαργοί, κύκνοι, ο σταχτογερανός.

Μετά την περιήγηση στα αμφίβια, οι μαθητές εστίασαν στην προθήκη για τα απειλούμενα είδη των ελληνικών θαλασσών και κυρίως στην Καρέττα, η οποία ωοτοκεί στις παραλίες της χώρας μας.

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν  γενικότερα για τους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και ενεργοποιήθηκαν με στόχο τη διαφύλαξή του.