Το θέμα που επεξεργαζόμαστε τις ημέρες αυτές είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Και μη μας βλέπετε μικρούς, εμείς ξέρουμε πολλά και στο σχολείο μας μάθαμε ακόμα περισσότερα!

 

 

Παρατηρήσαμε στους δρόμους τα φανάρια και μάθαμε τι θέλουν να μας πουν τα χρώματά τους. Φυσικά φτιάξαμε τα δικά μας φανάρια για το σχολείο.

 

Βέβαια, επειδή σε εμάς τα παιδιά, αρέσουν και οι λιχουδιές, φτιάξαμε και φανάρια λίγο πιο… λαχταριστά!

 

 

Γίναμε οδηγοί, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και υπακούσαμε στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς:

 

Γίναμε όμως και αεροπλάνα και προσγειωθήκαμε στον κήπο του σχολείου μας!

Οι εργασίες και τα παιχνίδια μας, όλα είχαν σχέση με τα μέσα μεταφοράς για τα οποία συζητούσαμε! Ακόμα και τα τραγούδια μας: Τσαφ τσούφ το τρένο περνά… Το αεροπλάνο για δέστε πως πετά!… Και στο μάθημα των Αγγλικών μας, μάθαμε τις λέξεις run και stop για να μπορούμε να συνεννοηθούμε και όταν θα βρισκόμαστε σε ξένες χώρες!

 

 

Αφού μάθαμε για όλα τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε όλα τα παιδιά μαζί μια πόλη, όπου όλα αυτά θα τα βλέπαμε στην πράξη. Επιστρατεύθηκαν λοιπόν πινέλα και μπογιές, χρώματα, ψαλίδια και κάθε λογής υλικά και ξεκινήσαμε….

 

 

Θέλετε να δείτε τι φτιάξαμε; Μια μεγάλη πόλη, με πολυκατοικίες, αυτοκίνητα, ελικόπτερο, τρένο, μετρό, λιμάνι, φάρο, αεροδρόμιο, πεζοδρόμια και δέντρα!