Στην πρώτη δημοτικού μαθαίνουμε τα γράμματα με τρόπο χαρούμενο και δημιουργικό! Κάθε φορά που μαθαίνουμε ένα νέο γράμμα, η μέρα μας ξεκινά με μια ιστορία, τραγούδι ή παιχνίδι! Το γράμμα μας γιορτάζει κι εμείς ξεκινάμε το ταξίδι για να το ανακαλύψουμε!

Με παιχνίδι, λοιπόν ξεκίνησε και η εκμάθηση του «Κκ». Τα πρώτα λεπτά της νέας μας μέρας, τα παιδιά είδαν κάτω στο πάτωμα αυγά που πάνω τους ήταν γραμμένα διάφορα γράμματα που έχουν μάθει. Τα αυγά που είχαν γραμμένο το «Κκ» ήταν τα πιο γερά και γευστικά, επειδή τα είχε κάνει η πιο γερή κότα… η Κική! Τα μικρά μας παιδιά έπρεπε να μαζέψουν στο καλάθι τους μόνο αυτά! Έτσι αναγνώρισαν το γράμμα και το έμαθαν μέσα από το παιχνίδι!

Η καλύτερη εκμάθηση του «Κκ» έγινε και μέσω της δραματοποίησης του κειμένου «Ο κύριος με το καπέλο». Αναφέρεται σ’ έναν κύριο, άγνωστο για τα παιδιά, που φοράει ένα κόκκινο σακάκι. Ένα παιδί, λοιπόν, φόρεσε ένα κόκκινο μεγάλο μπουφάν, καπέλο, κράτησε ένα κουτί κι ένα σακί, ενώ κάποια άλλα παιδιά κρατώντας τις ταμπελίτσες των ηρώων του βιβλίου μας έκαναν μεταξύ τους τον διάλογο και το θεατρικό… ξεκίνησε! Τα παιδιά γέλασαν πολύ, ενώ είχαν μείνει με την περιέργεια να μάθουν ποιος είναι αυτός ο κύριος…

Η μέρα μας τελείωσε φτιάχνοντας το κοτέτσι της τάξης μας με την κότα την Κική και τα αυγά της!