Ο Καραγκιόζης δε θα μπορούσε να μην είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας μαθητών! Η παραδοσιακή αυτή φιγούρα του Θεάτρου Σκιών προκαλεί πολύ γέλιο στα πρωτάκια με τις αστείες ιστορίες του και τους υπόλοιπους χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν.

Με αφορμή, λοιπόν, το μάθημα των Ελληνικών, που αναφέρεται στη διδασκαλία του γράμματος «Θθ», τα παιδιά γνώρισαν τον κόσμο του «Καραγκιόζη» με διάφορους τρόπους.

Αρχικά, αφού είδαμε την εικόνα του κειμένου, συζητήσαμε για το τι είναι το Θέατρο Σκιών. Εξηγήσαμε πώς παίζεται και αναφέραμε τις διαφορές του από το θέατρο και το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ήξεραν πολλά και με ενθουσιασμό μοιραζόντουσαν τις εντυπώσεις τους από διάφορες παραστάσεις του Καραγκιόζη που είχαν παρακολουθήσει!

Αργότερα, γνωρίσαμε τον σπουδαίο Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη, Ευγένιο Σπαθάρη, μέσα από φωτογραφίες του, σχολιάζοντας την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και την αγάπη που έδειχνε στα παιδιά. Τις φωτογραφίες του, τις συνόδευε το γράμμα «Θθ» που το αναπαριστούσαν δύο φιγούρες που είχαμε ήδη συναντήσει. Το μεγάλο «Θ» με τη μορφή ντομάτας και το μικρό «θ» με τη μορφή αγγουριού.

Έπειτα, αφού κάναμε κάποιες ασκήσεις και γράψαμε το γράμμα «Θθ» στο Τετράδιο Εργασιών, βάλαμε τη μουσική του Καραγκιόζη, ενώ στο τέλος η χαρά των παιδιών μεγάλωσε αφού είδαμε κι ένα βίντεο. Αυτό δεν έδειχνε μόνο μια παράσταση του αγαπημένου μας χαρακτήρα, αλλά προβαλλόταν και η τεχνική του Θεάτρου Σκιών πίσω από το άσπρο «πανί» με τον Σπαθάρη να προκαλεί πολύ γέλιο στα παιδιά!