Μισή ώρα χρειάστηκε μόνο για να «αποδράσουμε» με την Ε’ και την Στ’ τάξη σε ένα αγρόκτημα με ζώα στην Παλλήνη! Μια τεράστια έκταση 11 στρεμμάτων μας έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγουμε και να απελευθερωθούμε από τους καθημερινούς μας ρυθμούς και μας χάρισε απλόχερα ηρεμία και ευφορία. Το απέραντο πράσινο της φύσης κέντρισε τη φαντασία των παιδιών, όμως παράλληλα μας προσφέρθηκε η δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες.

Όλα ξεκίνησαν με ένα παιχνίδι που θυμίζει «κρυμμένο θησαυρό». Οι μαθητές κρατώντας έναν χάρτη στα χέρια τους, έκαναν πεζοπορίες στα μονοπάτια, κατέβηκαν και ανέβηκαν υψώματα με τη βοήθεια σχοινιών ψάχνοντας για τα κρυμμένα πακέτα. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα για την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου.

Στη συνέχεια, γίναμε μικροί κτηνοτρόφοι! Πρώτα, είδαμε από κοντά τη διαδικασία πήξης του γάλακτος και τη δημιουργία τυριού. Φτιάξαμε δηλαδή το δικό μας τυρί με αγνά υλικά! Έπειτα, μιας και ήταν παγκόσμια ημέρα ζώων ήρθαμε σε επαφή και με τα ζώα του κτήματος. Τα παιδιά έδωσαν ονόματα στις κατσίκες και στους τράγους της φάρμας, τα τάισαν με χόρτα και καλαμπόκι και ύστερα άρμεξαν από λίγο μία από τις κατσίκες, γεμίζοντας γάλα τον κουβά! Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία!