Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ στο σχολείο μας τον μήνα Απρίλιο. Το σεμινάριο παρουσίασε εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα θέματα που διαπραγματεύτηκε ήταν: α) ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ-ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ β) ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥ. Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι γονείς έμειναν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την όλη παρουσίαση και περιμένουν την συνέχιση του σεμιναρίου και της επιμόρφωσης. Μερικά από τα σχόλια:

«Έμεινα εξαιρετικά ευχαριστημένη από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του σχολείου μας και επιθυμώ να επαναληφθεί με το ίδιο περιεχόμενο και για άλλους γονείς (θα ήθελε και ο σύζυγος να παρακολουθήσει). Επίσης επιθυμώ να διεξαχθεί και νέο σεμινάριο με οποιοδήποτε περιεχόμενο, θα συμμετέχω ούτως ή άλλως.» Θ. Α.

«Το σεμινάριο ήταν πολύ κατατοπιστικό. Όλες οι συνημμένες ενότητες είναι ενδιαφέρουσες με έμφαση στον πνιγμό από ξένο σώμα (λαβή χάιμλιχ) ή για τα θέματα αλλεργιών. Αναμένουμε τη συνέχεια της επιμόρφωσης.» Γ. Α.

«Το πρώτο σεμινάριο πρώτων βοηθειών ήταν πολύ κατατοπιστικό και διεξήχθη άρτια, βασισμένο σε επιστημονικές γνώσεις αλλά και σε πρακτική άσκηση. Το σεμινάριο διεξήχθη διαδραστικά με παρότρυνση από την Υπεύθυνη του σεμιναρίου να υπάρχει συμμετοχή με ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε  όλες τις απορίες. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και βοηθητικό και θα ήθελα να συνεχίσω την εκπαίδευση με περισσότερη επιστημονική γνώση και πρακτική σε θεματολογία με περισσότερες γνώσεις πρώτων βοηθειών.» Κ. Κ.

«Σας ενημερώνω ότι η παρουσίαση ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα ακόμη σεμινάριο που να αφορά πρακτικές διαδικασίες όπως ΚΑΡΠΑ, χρήση απινιδωτή, κλπ.» Α.Κ.