Την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έλαβε χώρα η Τελετή Απονομής Βραβείων του 18ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι», ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, έχει ως κύριο στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσω αυτού, οι μαθητές έρχονται πιο κοντά στα μαθηματικά και τις πολυάριθμες εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή και την επιστήμη.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, οι οποίοι γιόρτασαν την επίτευξη των συμμετεχόντων. Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές μας για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, δείχνοντας το πάθος και την αφοσίωσή τους στα μαθηματικά. Η προσπάθειά τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας!

Οι 15 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου και Ηρακλείου της Ελληνικής Παιδείας που διακρίθηκαν φέτος είναι οι εξής:

Ε’ Δημοτικού Ηρακλείου

Βλάχος Θεόδωρος
Μιχαλάκης Δημήτριος
Μυκωνιάτης Γεώργιος – Παρθένιος
Τσικρικάς Παναγιώτης

Ε’ Δημοτικού Αμαρουσίου

Καμπόλη Μαρία
Κοκκινάκη Αμαλία

Στ’ Δημοτικού Ηρακλείου

Βλάχος Αναστάσιος
Δασκαλάκης Κωνσταντίνος
Λεμονή Αντιγόνη
Σωφρονάς Χαράλαμπος

Στ’ Δημοτικού Αμαρουσίου

Δημακάκος Λουκάς
Ευμορφιάδη Δήμητρα – Γεωργία
Κουφός Ιωάννης
Τσαλίδης Δημήτριος
Τσούλης Αναστάσιος