30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2023: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist (MOS) 2023 στο Ορλάντο της Φλόριντα των Η.Π.Α.

Μια διεθνής διοργάνωση στην οποία συμμετέχει και διακρίνεται η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Microsoft Word (έκδοση 2019), η «δικιά» μας Σοφία Χαραλαμπία Γαλανοπούλου, μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου Ηρακλείου!

Μετά τις επιτυχίες της στους προκριματικούς αγώνες πιστοποίησης MOS 2023 (Α’ φάση) και την πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Β’ φάση), η Σοφία Χαραλαμπία πετυχαίνει ακόμα μία μεγάλη διάκριση στην Γ’ και τελευταία φάση της διοργάνωσης…

Κατακτά την ένατη θέση στην κατηγορία του Microsoft Word (έκδοση 2019), ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από όλον τον κόσμο, πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά και με μεγαλύτερη εμπειρία!!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ο επίσημος διαγωνισμός δεξιοτήτων στο Microsoft Office, ο μοναδικός που υποστηρίζεται από τη Microsoft παγκοσμίως και φιλοξενεί τους καλύτερους κάθε χώρας στις εφαρμογές Microsoft Word, Excel & PowerPoint στον Παγκόσμιο Τελικό. Αυτή τη χρονιά πάνω από 1,3 εκατομμύρια συμμετοχές νέων 13-22 ετών από όλον τον κόσμο ανέδειξαν τους 133 καλύτερους διαγωνιζόμενους που εκπροσώπησαν τις χώρες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον τελικό γύρο, οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε μια εξέταση 100 λεπτών που δοκίμασε τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε εξειδικευμένα θέματα στην κάθε εφαρμογή καθώς και τα δημιουργικά ταλέντα τους. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνθέσουν ένα έργο ελεύθερης μορφής και το ζητούμενο αυτή τη φορά ήταν ένα ενημερωτικό έγγραφο για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. 

Η Σοφία Χαραλαμπία μας μετά από μία απαιτητική χρονιά στην Α’ Γυμνασίου και μετά τη λήξη της περιόδου των προαγωγικών εξετάσεων συνέχισε την προετοιμασία της σε συνεργασία με την καθηγητριά της, Αγγελική Κριτσωτάκη, και κατάφερε να ανεβάσει τη χώρα μας στις 10 καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στο Microsoft Word (έκδοση 2019)!!

Συγχαίρουμε θερμά την Σοφία Χαραλαμπία και της ευχόμαστε να την φωτίζει ο Θεός, να καλλιεργήσει τα ταλέντα και τις δεξιότητές της!