Τιμητική διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργάνωσαν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: “Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας”, για το σχολικό έτος 2014-2015.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό μέσω πολλών διαφορετικών προτάσεων δημιουργικής έκφρασης, όπως:

  • Μουσική / τραγούδι / χορός / κίνηση
  • Θεατρικό δρώμενο / θεατρικό παιχνίδι / παντομίμα / θέατρο σκιών
  • Πλαστικές τέχνες: ζωγραφική / σχέδιο / grafiti / ψηφιδωτό / υφαντουργία
  • Αγγειοπλαστική / κεραμική / γλυπτική / χαρακτική / κατασκευές
  • Τέχνη του λόγου: ποίηση / εικονογραφημένο παραμύθι / νουβέλα / μύθος / δοκίμιο
  • Animation / video / digital storytelling / κόμικ / γελοιογραφίες
  • Ιστολόγια (blogs) / wiki / λογισμικά / ιστοσελίδες

Το Σχολείο μας συμμετείχε με δύο προτάσεις στο Διαγωνισμό:

• Η Β2 τάξη, στα πλαίσια των μαθημάτων της Θεατρικής Αγωγής και των Νέων Τεχνολογιών (με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μαρία Βαΐτση και κ. Ευαγγελία Τζιάσιου αντίστοιχα) έφτιαξε ένα βιντεάκι με θέμα “Φαντάζομαι το Σχολείο των Ονείρων μου”. Τα παιδιά εργάστηκαν με πολλή χαρά και ενθουσιασμό και συμμετείχαν σε όλα όσα τους ανατέθηκαν. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός βίντεο, αφού σε κάθε βήμα δίνονταν εξηγήσεις για τα τεχνολογιακά μέσα που χρησιμοποιούνταν καθώς και την όλη πορεία της διαδικασίας. Φτάνοντας στο τέλος των γυρισμάτων τα παιδιά κατέληξαν να ζητούν “Κι άλλο βίντεο!” δίνοντάς μας να καταλάβουμε πόσο τελικά το χάρηκαν!

• Η Ε2 τάξη και συγκεκριμένα ο μαθητής Τσιόδρας Νικόλαος, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της Μουσικής (με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Αθανασία Γκότση και κ. Αλέξη Χαλκιόπουλο αντίστοιχα), συνέθεσε με πρωτότυπους δικούς του στίχους και μουσική, ένα τραγούδι με τίτλο “Το σχολείο μου αύριο”. Στη συνέχεια έγινε η εκμάθηση του τραγουδιού από όλους τους μαθητές του τμήματος, οι οποίοι με χαρά ανταποκρίθηκαν και πλαισίωσαν χορωδιακά το συμμαθητή τους σε αυτή του την προσπάθεια. Έγινε ηχογράφηση του τραγουδιού και το αρχείο εστάλη στο διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους κόπους των μαθητών μας! Μετά την κρίση της επιτροπής και οι δύο προσπάθειες των τάξεών μας κατέλαβαν τη 10η θέση στην αντίστοιχη κατηγορία τους:

Η Β2 στην κατηγορία Animation / video / digital storytelling / κόμικ / γελοιογραφίες
Η Ε2 στην κατηγορία Μουσική / τραγούδι / χορός / κίνηση

Συγχαίρουμε τα παιδιά μας και τους ευχόμαστε “και εις ανώτερα” !

Παρακολουθείστε το video “Φαντάζομαι το Σχολείο των Ονείρων μου” του Β2