Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄Γυμνασίου Ηρακλείου, κάναμε μια βόλτα στην Αθήνα και επισκεφθήκαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Εθνικού Γυμναστήριου Αθηνών ο Ι. Φωκιανός», στο Ζάππειο και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στο Μοναστηράκι.

Η ξέγνοιαστη και γεμάτη χαμόγελα… ημέρα μας, ξεκίνησε με πολύ παιχνίδι, συνεργασία, χαρά και αθλητισμό στις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του «Εθνικού Γυμναστήριου Αθηνών ο Ι. Φωκιανός», το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο… και ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των Ψευδαισθήσεων… στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων της Αθήνας!

Εκεί, όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια ενδιαφέρουσα οπτική εκπαιδευτική εμπειρία, διασκεδάζοντας με αμέτρητες, διαδραστικές και φωτογραφικές… ψευδαισθήσεις! Παρατηρήσαμε τις διάφορες κατασκευές, απολαύσαμε τη συλλογή των ολογραμμάτων, πήραμε αστείες πόζες και μέσα από όλα τα εκθέματα του Μουσείου, μάθαμε πολλά για την αντίληψη, την όραση, την επιστήμη και τον αθρώπινο εγκέφαλο.

Μια επίσκεψη που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!!!