Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023… Ώρα για την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του νέου έτους. Προορισμός μας… Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας! Μία πανύψηλη καμηλοπάρδαλη μας υποδέχεται στην είσοδο του μουσείου. «Είναι βαλσαμωμένη!» μας εξηγεί η ξεναγός και εμείς μένουμε με το στόμα ανοιχτό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούμε αφορά τα σπονδυλόζωα, αλλά και τα ασπόνδυλα ζώα. Γνωρίζουμε τις κατηγορίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σπονδυλόζωων, των ζώων της θάλασσας, αλλά και των εντόμων. Μαθαίνουμε για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή τους και ανακαλύπτουμε σημαντικές πληροφορίες για την πανίδα της πατρίδας μας. Πόσο σοφά είναι όλα πλασμένα από τον Δημιουργό μας!

Μερικές από τις πιο ξεχωριστές πληροφορίες που συγκρατήσαμε:

«Η ελληνική ονομασία για τα φλαμίνγκο είναι φοινικόπτερα».

«Η χελώνα καρέτα καρέτα τρώει μέδουσες. Συχνά μπερδεύει τις σακούλες που δυστυχώς ρίχνουν κάποιοι στις θάλασσες τις τρώει και πεθαίνει».

«Ο αρσενικός ιππόκαμπος γεννάει αβγά».

«Εάν εξαφανιστούν τα ελάφια, θα εξαφανιστούν και τα πούμα, καθώς τα ελάφια είναι η κύρια τροφή τους».

«Ο μπούφος είναι από τα πιο έξυπνα αρπακτικά. Η έκφραση «κοιτάει σαν μπούφος» βγήκε επειδή το βλέμμα του είναι απλανές».

Η εκδρομή μας ολοκληρώνεται με τον πιο εντυπωσιακό τόπο: εξερεύνηση στο δασάκι του σχολείου μας! Μια ώρα μες στη φύση! Και τι δεν κάναμε: μαζέψαμε λουλούδια, φτιάξαμε δεντρόσπιτα, φρούρια και κάναμε αναρρίχηση!