Το βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» μάς έδωσε την ευκαιρία  να ζήσουμε μια μοναδική ονειρική εμπειρία, όπως στις ιστορίες που αφηγούνταν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Μέσα στα δέντρα και το πράσινο, τα παιδιά γνώρισαν από πρώτο χέρι τη ζωή στο παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, διασκέδασαν με τα ζώα, έμαθαν πώς να ζουν σε αρμονία με τη φύση.

Νερόμυλος, αλώνι, πατητήρι, παραδοσιακά σπίτια και καφενείο, μποστάνι με αρωματικά φυτά, στάβλοι με ζώα (ταύροι, πόνι, κουνέλια, κότες, κατσίκες, πρόβατα, παγώνια), αλλά και περιφραγμένος χώρος με ελάφια, έδωσαν στους μαθητές μας την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς ήταν η αγροτική ζωή παλιά, τότε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες αφηγούνταν παραμύθια δίπλα στην πυροστιά.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μέλι. Μέσα στη γυάλινη κυψέλη, χιλιάδες μέλισσες μας περίμεναν για να μάθουμε την τέλεια οργανωμένη κοινωνία τους. Εξοικειωθήκαμε με τον εξοπλισμό του μελισσοκόμου, τις κυψέλες (σύγχρονες και παραδοσιακές), γευτήκαμε το υπέροχο μέλι και γνωρίσαμε και όλους τους υπόλοιπους θησαυρούς της μέλισσας (γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί).

Παίξαμε, χαρήκαμε, μάθαμε!!! Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!