Βίρα τις άγκυρες!

Πλώρη για τη Μαρίνα του Φλοίσβου έβαλαν την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές της τρίτης τάξης προκειμένου να επισκεφθούν έναν μοναδικό χώρο, το πλωτό μουσείο «Νεράιδα».

Οι υπεύθυνοι του πλοίου καλωσόρισαν τους μικρούς επισκέπτες με το πιο ζεστό τους χαμόγελο και αφού έπαιξαν μαζί τους ένα όμορφο παιχνίδι γνωριμίας,  αφηγήθηκαν στους μαθητές την πολύχρονη ναυτική και ναυτιλιακή ιστορία του καραβιού, από τη ναυπήγησή του κατά το έτος 1938 μέχρι και σήμερα. Μέσα από μια προβολή, το «μικρό πλήρωμα» παρακολούθησε την πορεία του πλοίου και γνώρισε τη δραστηριότητά του ως διασωστικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  έπειτα τη δρομολόγησή του από τον Ιωάννη Σ. Λάτση ως επιβατηγού πλοίου στη γραμμή του Αργοσαρωνικού και τέλος τη μετατροπή του σε πλωτό μουσείο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά  δραστηριοτήτων, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον. Στόχο είχαν αφενός την ανατροφοδότηση και αφετέρου να ανακαλύψουν τα παιδιά τους ξεχωριστούς χώρους που διαθέτει ένα πλοίο.

Η εκδρομή μας έκλεισε με πολύ παιχνίδι στην απίθανη παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο πάρκο του Φλοίσβου, η οποία αποτελεί μια από  τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές της Αθήνας! Μπορείτε να φανταστείτε τα γέλια και τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών μας!