Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της Γλώσσας μας! Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Γι’ αυτό και όλον τον μήνα Φεβρουάριο, στο Σχολείο μας έχουμε εκδηλώσεις σχετικές με τον μεγάλο πλούτο και τη βαριά κληρονομιά της Ελληνικής μας Γλώσσας.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιό μας ο Ενδοσχολικός Διαγωνισμός «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός». Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες που απαρτίζονταν από 5-6 μέλη κι από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας και συνεργασίας με μαθητές και άλλων τάξεων. Και αυτός είναι ο πρώτος στόχος του διαγωνισμού: η συνεργατικότητα! Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού διαπιστώναμε ότι όλοι είχαν κάτι να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Μέλη από τις Ομάδες που διακρίθηκαν συνέστησαν την Ομάδα που αντιπροσώπευσε το Σχολείο μας στον 4ο Διασχολικό Διαγωνισμό «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024.

Και οι ευκαιρίες για την Ελληνική Γλώσσα… συνεχίζονται!